You can't pour from an empty 
cup.
Take care of yourself first

Nicolien van Baar

"Een orthomoleculair dietist werkt anders. Die zoekt verder naar de oorzaak van de klachten. Er zit namelijk vaak een verband tussen de klachten."

Mijn naam is Nicolien van Baar. Ik ben dietist en orthomoleculair therapeut. Men noemt dit ook wel een orthomoleculair dietist. Wat houdt dat in en wat is het verschil met een reguliere dietist?

Dietisten kijken naar de gezondheid en de voeding. Een reguliere dietist richt zich bij het advies op de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad. Hierbij speelt eten volgens de Schijf van Vijf een centrale rol. Een orthomoleculair dietist werkt anders. Die zoekt verder naar de oorzaak van de klachten. Er zit namelijk vaak een verband tussen de klachten. Bijvoorbeeld hoe komt het dat iemand zowel migraine, spierklachten en last van vermoeidheid heeft? Als orthomoleculair dietist houd ik mij bezig met complexere hulpvragen. Daarbij kan ik bloed- of ontlastingsonderzoek aanvragen om te zoeken naar verklaringen van de klachten. Uiteindelijk probeer ik met behulp van natuurlijke voeding de spaak gelopen lichamelijke processen te verbeteren of te herstellen. Daarbij kan ik gebruik maken van extra vitaminen, mineralen, enzymen, probiotica of kruiden. Dit allemaal om de lichaamscellen optimaal te ondersteunen. Uiteraard kijk ik ook naar de huidige levensstijl, de persoonlijke omstandigheden (stress, werk, relaties), de mate van lichaamsbeweging en de wensen van mijn client.

Waarvoor kunt u zoal bij mij terecht?
Bij maag-, darm- en leverklachten, vermoeidheid, burnout, gewrichts- en spierklachten, fibromyalgie, migraine, hooikoorts, voedselintoleranties, huidklachten, depressie, slaapproblemen, eetstoornissen, ziekte van Lyme en gewichtsproblematiek.

Bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Maak een afspraak met Nicolien
Praktijk voor Psychologie  & Natuurgeneeskunde
Contact:
Praktijk voor Psychologie & Natuurgeneeskunde
De Ronde Tocht 7
1507 CC  Zaandam
T. +31 (0)6 - 246 851 67