You can't pour from an empty 
cup.
Take care of yourself first

Psycholoog

Je bent op zoek naar een psycholoog die met je meedenkt, waar jij je vertrouwd bij voelt en je helpt naar beter worden, dan ben je hier op het juiste adres!

Wat is psychologie?

Dat is eigenlijk in 1 zin te omvatten. Psychologie is de wetenschap van de Geest en vooral het gedrag van de mens.
Dat klinkt super interessant, maar....

Wat doet een psycholoog eigenlijk?

Een psycholoog doorgrond de gedachten van mensen, het gevoel en het gedrag. Ik ga met je praten om problemen of liever gezegd blokkades op te lossen zodat je weer vrolijk door het leven kan gaan.

Een stukje over mij:

Mijn naam is Danielle Swart en ik heb een passie om mensen te helpen. Dat is een van de redenen waarom ik dit vak beoefen.
Ontdekken waarin we hetzelfde zijn en waarin wij verschillen vind ik interessant. Waarom doet iets pijn bij de één en niet bij de ander? Waarom is het leven soms zo zwaar en waarom zijn sommige onderwerpen zo moeilijk te bespreken. Soms zitten we vast in onze eigen overtuigingen. Daarom is het verrijkend om open en zonder oordeel met elkaar in gesprek te gaan.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding. Daar staat tegenover dat je direct kan starten. 

Ik kan je onder andere helpen bij:

Aanpassingsproblematiek ADHD Angst Burnout Chronische vermoeidheid Depressie Dwangklachten Eetstoornis Faalangst Hechtingsproblematiek HSP Negatief zelfbeeld Ongewenste kinderloosheid Problematiek rond zwangerschap Psychosomatiek PTSS Relatieproblemen (indiv.) Rouw en verliesverwerking Samengestelde gezinnen Trauma Verslaving Werkgerelateerde problematiek Zingevingsvragen

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Boven in het menu onder het kopje Tarieven vind je al onze prijzen en zo weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe is mijn werkwijze:

Allereerst beginnen we met een kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen en ik erachter kan komen wat er in jou gedachten speelt. Het is belangrijk dat je weet dat je mij kunt vertrouwen.
Ook bespreken we hoe ik jou verder kan helpen in de volgende sessies.

In de vervolgsessies wil ik je helpen op een betrokken, warme en professionele manier. We werken vanuit jouw kracht. Misschien moet je die eerst weer ontdekken en leer je deze daarna omarmen. 
De basis van de sessies is dat jij je op je gemak voelt en daardoor de vrijheid ervaart om overal over te spreken. Je krijgt inspiratie en handvatten om zelf weer verder te kunnen. Je ontwikkelt het vertrouwen in jezelf weer.
In de behandeling vind ik het belangrijk om te begrijpen wat jou beweegt of blokkeert. Er zijn verschillende redenen waarom je bij mij terecht kan komen. Misschien kan je het allemaal zelf niet meer aan of weet je dat er iets moet veranderen om verder te kunnen, maar weet je niet hoe. Het zetten van de eerste stap kan heel spannend zijn. Daarom help ik je graag verder op dat soort momenten.

Branchevereniging

Ik ben aangesloten bij het NIP. Dit houdt mij alert in mijn vak en zorgt ervoor dat als je klachten hebt je bij het NIP terecht kan.
Missie NIP

Wij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van ons vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. Zo weet iedereen die een beroep doet op een psycholoog dat zij de beste kwaliteit krijgen en maken we onze samenleving continu veerkrachtiger.

Neem contact op.

De Ronde Tocht 7, 1507 CC  Zaandam
+31 (0)6 - 246 851 67

Vul hier het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Praktijk voor Psychologie  & Natuurgeneeskunde D. Swart
  Contact:
  Praktijk voor Psychologie & Natuurgeneeskunde
  De Ronde Tocht 7
  1507 CC  Zaandam
  T. +31 (0)6 - 246 851 67
  KVK: 34296042
  BTW-Nr: NL002054277.B71
  envelope